Mama & Ayah L.O.V.E Khaira

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, July 19, 2010

Khaira Ohh Khaira....

Sekarang ni khaira dh pandai melentik2 kan badan dia kalau mengamuk..lagi-lagi time kat bilik air..khaira ni jenis takut ngan air,tp dia ngamuk bile kita bwk dia kluar dr bilik air..confius mama..

Mama: Khaira jom mandi...**sambil bukakkan baju khaira...pastu seperti biasa baju2 kotor khaira, dia yg masukkan dalam bakul baju kotor dia..gud girl =)

Buka pintu toilet...
Khaira: Cakkk **setiap kali tgk cermin, bukak pintu, mama bukak tudung, khaira bukak topi..mesti khaira cakap Cakkkk..

Bermulala episod 'pergaduhan' mama ngan khaira dekat toilet...err..tak tau nak citer cmner, nak rekod mmg tak sempat la kannn..rase mcm nak terguling-guling la dalam toilet tuh...**haa dapat bygkan takkk??? Ni lagi satu..sejak khaira dh ade 4 batang gigi ni, sekali je dia gosok gigi..aduyai! anak mama tak mau gosok gigi!!Time khaira tido la mama mulakan operasi membersihkan gigi n lidah khaira (guna kain basah)...ha, cmner eh nak bagi anak suke gosok gigi???mama dh tak tau nak pujuk dia cmner, mama dh gosok gigi depan khaira dh kononnya nk ajak sesama gosok gigi..tp dia tak mau jugak...haih...
episod 'pergaduhan' ni berlanjutan sampai la nak pakaikan khaira pampers..huhu...dan akhir skali slalunya ayah khaira la yg pujukkk...(aduh,,, takkan setiap kali nak mandi mcm nih??kene cari alternatif lain ni..kene blajar cara nak pujuk anak yg paling berkesan.)

video

khaira teresak2 nangis...sampai la dia tertido...kesian khaira..nak gelak pun ade..dh pandai bdk kecik ni merajukk..

Okeh, tadi citer pasal khaira mandi, ni kite tengok dia ketip kuku pulakkk...

"
"
"
"


video
Ketip kuku sambil tengok tv....mcm terrer je ketip kuku tuh..**gambar agak gelap la pulakkk**

bdk kecik kita ajar kejap je dia pandai**tp tak ajar pun dia ketip kuku..dia tengok n tiru ape kite buat..so, mama n ayah kene tunjuk perangai elok2 yee..**

tips :::: kalau kita nak ketip kuku khaira, kita kene borak2 ngan dia, baru dia layan tgk kuku dia satu2 kene potong..sampai habiss ::::


Mama: Khaira jom kite ketip kuku...eii eiii panjangnye kuku khaira...nanti cikgu marah tau kuku panjang2 ni...eii..kotornye kuku khaira, khaira main pasir ye kat sekolah tadi...ish..ish ishh..kuku kawan khaira panjang tak??cikgu slalu tengok kuku khaira tak??eii..nampak tu, ade ulat la kat kuku khaira....(ulang sampai semua kuku khaira abis dikerjakan).....***sape2 ade idea lagi nak buat dialog lain supaya khaira dh tak bosan dgn dialog mama nih**heh =p

^by Mama

No comments:

Post a Comment