Mama & Ayah L.O.V.E Khaira

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, May 16, 2011

3 Tahun...

16.05.2008 - 16.05.2011
Happy 3rd Anniversary To Us =)



3 Tahun hidup bersama. Ya, BARU 3tahun. Masih banyak lagi perlu diperbaiki. Masih banyak lagi perlu dipelajari. Syukur Alhamdulillah, Aling sangat bahagia hidup bersama B. Segala suka dan duka telah kita lalui bersama. Aling minta maaf sekiranya ada terkurang sana-sini. Aling minta maaf sekiranya terkasar bahasa. Semoga keluarga kita sentiasa bahagia dan dilimpahi rahmat dan restu olehNya. InsyaAllah.

I'm so lucky to have you. I love u so much till the end of my life.

Pssss....Jom kite belek2 gambar kawen tunjuk kat khaira! ;p


Oppsss..tak dilupakan, Selamat Hari Guru juga kepada Guru2 di seluruh Malaysia. Jasamu dikenang =)


Tuesday, May 3, 2011

"First Giveaway Umidanish"


Salam semua..

Wahhh...banner ape atas tuh..???hehe..setelah lama tak update blog tetiba nak join giveaway kannn..huhu..tupperware punye pasal..

okeh, tarikh tutup dia hari ni!
so, ape lagi..sempat lagi nih..mane tau ade rezeki kannnnn....

senang je nak join :-

1. Terbuka kepada semua follower umidanish dan bukan (tapi kalau nak follow lagi best, merapatkan lagi ukhuwah) tak kira lelaki atau perempuan..


2. Buat satu entry paling simple ; tajuknya adalah "First Giveaway Umidanish", letakkan banner di dalam entry tersebut berserta link giveaway blog umidanish ni, itu sahaja... mudahkan????


3. Tinggalkan Link entry anda di bawah dan alamat email bagi memudahkan umidanish berkenalan..


4. Hadiah berupa barangan tupperware (akan di upload kemudian) untuk 5 pemenang bertuah


5. Penilaian akan dibuat oleh pakcik random.. (first time guna pakcik random ni..)


due date: 3 MAY 2011


ok, tata...

Wednesday, April 20, 2011

Happy 2nd Birthday My Princess

20.04.2011 : Genap usia khaira 2 tahun. Sangat sekejap masa berlalu. Khaira semakin becok. Tak lama lagi dia pun nak jadi kakak dah ;)
Tahun ni sambut ala-ala kadar saje, tapi tetap bermakna buat kami sekeluarga. Seperti tahun lepas, mama sediakan guddies dan kek untuk kawan-kawan khaira dekat sekolah. Bagi dia sambut birthday dia dengan kawan2 dia. Mesti dia seronok.

Happy Birthday Khaira Insyirah......
Apa yang penting bagi mama dan ayah,
Semoga Allah pelihara anak mama & ayah, limpahkan rezeki dan kesihatan yang baik, jadikan khaira anak yang solehah dan dikurniakan akal yang bijak untuk khaira menghadapi segala cabaran dan dugaan di dunia dan akhirat. Amin.

Friday, October 8, 2010

rinduuu..

khaira, mama gi outstation next week...seminggu khaira duduk ngan ayah..jangan nakal2 ye sayang...



::mama dh mula rindu kat khaira & ayah::

Monday, July 19, 2010

Khaira Ohh Khaira....

Sekarang ni khaira dh pandai melentik2 kan badan dia kalau mengamuk..lagi-lagi time kat bilik air..khaira ni jenis takut ngan air,tp dia ngamuk bile kita bwk dia kluar dr bilik air..confius mama..

Mama: Khaira jom mandi...**sambil bukakkan baju khaira...pastu seperti biasa baju2 kotor khaira, dia yg masukkan dalam bakul baju kotor dia..gud girl =)

Buka pintu toilet...
Khaira: Cakkk **setiap kali tgk cermin, bukak pintu, mama bukak tudung, khaira bukak topi..mesti khaira cakap Cakkkk..

Bermulala episod 'pergaduhan' mama ngan khaira dekat toilet...err..tak tau nak citer cmner, nak rekod mmg tak sempat la kannn..rase mcm nak terguling-guling la dalam toilet tuh...**haa dapat bygkan takkk??? Ni lagi satu..sejak khaira dh ade 4 batang gigi ni, sekali je dia gosok gigi..aduyai! anak mama tak mau gosok gigi!!Time khaira tido la mama mulakan operasi membersihkan gigi n lidah khaira (guna kain basah)...ha, cmner eh nak bagi anak suke gosok gigi???mama dh tak tau nak pujuk dia cmner, mama dh gosok gigi depan khaira dh kononnya nk ajak sesama gosok gigi..tp dia tak mau jugak...haih...
episod 'pergaduhan' ni berlanjutan sampai la nak pakaikan khaira pampers..huhu...dan akhir skali slalunya ayah khaira la yg pujukkk...(aduh,,, takkan setiap kali nak mandi mcm nih??kene cari alternatif lain ni..kene blajar cara nak pujuk anak yg paling berkesan.)

video

khaira teresak2 nangis...sampai la dia tertido...kesian khaira..nak gelak pun ade..dh pandai bdk kecik ni merajukk..

Okeh, tadi citer pasal khaira mandi, ni kite tengok dia ketip kuku pulakkk...

"
"
"
"


video
Ketip kuku sambil tengok tv....mcm terrer je ketip kuku tuh..**gambar agak gelap la pulakkk**

bdk kecik kita ajar kejap je dia pandai**tp tak ajar pun dia ketip kuku..dia tengok n tiru ape kite buat..so, mama n ayah kene tunjuk perangai elok2 yee..**

tips :::: kalau kita nak ketip kuku khaira, kita kene borak2 ngan dia, baru dia layan tgk kuku dia satu2 kene potong..sampai habiss ::::


Mama: Khaira jom kite ketip kuku...eii eiii panjangnye kuku khaira...nanti cikgu marah tau kuku panjang2 ni...eii..kotornye kuku khaira, khaira main pasir ye kat sekolah tadi...ish..ish ishh..kuku kawan khaira panjang tak??cikgu slalu tengok kuku khaira tak??eii..nampak tu, ade ulat la kat kuku khaira....(ulang sampai semua kuku khaira abis dikerjakan).....***sape2 ade idea lagi nak buat dialog lain supaya khaira dh tak bosan dgn dialog mama nih**heh =p

^by Mama

DewanEjaPro

Yes...DewanEjaPro dh install kat PC aku nih!! dulu ade, tp dh rosak, mcm tak confident je nak pakai..ni tengah belek2 ape yg boleh dimanfaatkan..kehkeh..

Perkataan Hari Ini ::: BRAGGART:::adj suka bercakap gah; n orang yg bercakap gah.

wahh..contohnye mmg ade kat opis nih..opppss..taknak ngumpat lah (puase) hehehe...

Mmg mcm2 ade...kan senang kalau ade DewanEjaPro ni masa skolah2 dulu..senang nak buat ayat..subject BM n BI tak lari dari "sila berikan contoh ayat bagi perkataan di bawah"..haa mula la pegi dapur tanye mama...

Bdk Skolah: Ma, tlg bagi ayat nih..alih, beralih, mengalih, peralihan, pengalihan...

Mama : Haa..mama dh lama tak skolah laaa...jap, tunggu mama abis masak...(sambil2 tu mama tgh pikir ayat2 bombastik dia)..hehe

so, masing2 gi skolah eksyen dengan ayat masing2..kalau ade yang tak siap tuh copy paste je ngan member, tinggal lagi tukar sket2 je..cth:

ayat bdk skolah 1: dia beralih dr situ apabila orang itu berjalan menghampirinya

ayat bdk skolah 2: dia beralih dr tempatnya apabila mendapati rakannya berjalan menghampirinya

(kadang2 ayat org yg tiru lagi bombastik dari org yg bg tiru..heh sgt tak aci!)

kat sekolah sekarang ni tak tau la ade ke tak lagi bina ayat nih...

peribahasa, simpulan bahasa semua ada! hmm mmg maklumat semua di hujung jari! tak tau la nnt zaman anak kita plak mcm mana..lagi canggih kot..

ok, nantikan Perkataan Hari Esok pula...hehe ok, nak edit report guna DewanEjaPro niii....adiosss

selingan....

Bos kecik: PC i takde DewanEja, tlg panggil IT utk install..

Beberapa hari selepas DewanEja di'install', si Kuli yang tiada dewan eja pun menghantar report kepada bos kecik utk disemak...

Bos kecik: i tengok report tu mcm banyak merah la (DewanEja detect ayat tu salah)..nanti u check balik ngan dewanEja..

apakah?sape yg beria nak PC ade dewanEja??


^by Mama



Friday, June 11, 2010

gambar birthday khaira

salammmmm...
haa..janji mesti ditunaikan..kan kawan2??
hehe...jom la layan gmbr2 khaira masa birthday khaira..
tajuk pun dh terang2 kata gambar..so, kite layan gambar je la yee (mama malas la tuuu)






hehehe..ok, janji lagi satu khaira blom tunaikan lagiii..tungguuu

oklah, minggu ni mcm2 program..kenduri kawen, kenduri kawen dan kenduri kawen =p
nampaknye makan nasik minyak je la bulan jun nih...heheee

~khaira~

^by mama

Tuesday, May 11, 2010

JALAN-JALAN cari makan







haaa..saje je post entry jalan-jalan cari makan tu...
sebenarnya paling penting perkataan kat depan tuh!!! khaira dah panda JALAN tau kawan2 (a.k.a. dah dapat 'kaki')..genap setahun aritu khaira dh boleh jalan..tp aritu terkedek-kedek lagi...skrg dh pro dah..heee..nak tengok?? jom layannnnn

video

heee...bestkan..? mama n ayah khaira pun lepas ni kurus laa...sbb kene kejar khaira =p
sekarang khaira nak blaja lari pulakkk..heee

haa..skrg baru nak citer pasal jalan-jalan cari makan =p
hujung minggu lepas ayah kene pi keje..mama n khaira ape lagi, ikut la ayah gi keje..heee sbb bosan dok umah...lepas tu jalan2 gi ikea n makan kat ikea..tp lupe la nak ambik gambar makan2..(so, tajuk ni tetap akan jadi tajuk 'jalan' jugak)..heeeee



mari2..sape nak ikut sayeee **ishh penatnye shopping**

ok daaa~~~~
**masih menunggu hadiah itu**

~khaira~

^by mama

hadiah...

salam kawan2....
sori la kawan2, entry kali ni tak dapat nak tempek gambar2 masa birthday khaira arituh...next post okay..heehee
sekarang ni khaira tak sabar nak tunggu sesuatu...hehe..jeng..jeng..jeng..
mama & ayah ade beli birthday present utk khaira..kawan2 nak tau ape dia??? haaa..tunggu yee..khaira pun tak sabar ni..bile la nak sampai hadiah khaira ni...mama kata maybe this week sampaila benda yg mama n ayah pesan tu..sangat special tau kawan2..dan sangat berguna untuk khaira...tungguuuuuu.....

TQ AYAH & MAMA..muaahhh...khaira akan gunakan sepenuhnya 'benda' tu... =P

~khaira~

^by mama